Maaike Verhoeven

praktijk anders lerende kinderen maaike verhoevenIk ben ontwikkelingsconsulent denk- en leervaardigheden, Feuerstein deskundige en gecertificeerd beelddenkcoach. Ik ben aangesloten bij het mediatienetwerk van Stibco. Mijn praktijk bevindt zich in Haarlem, daarnaast werk ik op diverse scholen in Den Haag en Haarlem.

Tijdens mijn basisopleiding psychotherapie kwam ik in aanraking met het gedachtegoed van professor Feuerstein, die uitgaat van de veranderbaarheid van de mens en diens vermogen om te leren leren. Enthousiast geraakt volgde ik de opleiding bij hem persoonlijk. Vervolgens werkte ik anderhalf jaar bij professor Feuerstein in Jeruzalem op het instituut ICELP (International Centre for the Enhancement of Learning Potential – Internationaal centrum voor het vergroten van het leervermogen).

Na mijn terugkeer uit Israël werkte ik zeven jaar als ontwikkelingsdeskundige denk- en leervaardigheden en Feuerstein deskundige bij MEE in Den Haag. In die periode deed ik veel ervaring op met opvoedingsondersteuning en het begeleiden van verstandelijk gehandicapten. In augustus 2006 richtte ik mijn eigen praktijk op: Denken is te doen.

Ik ben gecertificeerd beelddenkcoach en heb de opleiding Dynamic Assessment van Tzuriel afgerond. David Tzuriel ontwikkelde evenals Feuerstein een uitgebreide serie tests om het leervermogen van kinderen te testen. Ik ben daarin gediplomeerd. Ik ben aangesloten bij het mediatienetwerk van Stibco: Stichting ter bevordering van de cognitieve ontwikkeling. Ik heb bij Stibco verschillende cursussen gevolgd waaronder ‘Spelend ontwikkelen’ en ‘Kinderen met hoogbegaafdheid’. Om mezelf te voeden en inspiratie op te doen blijf ik regelmatig nieuwe cursussen volgen.

Meer weten?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen.